Με μπαλάρα και 5άρα στο φάιναλ φορ ο Γκρικ Αμέρικαν

Ekirikas article
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περίπατο έκανε ο Γκρικ Αμέρικαν στη Φιλαδέλφεια και με τον Χρήστο Μεγαλούδη να πετυχαίνει «καρέ» τερμάτων διέλυσε με 5-1 τους Ιτάλιαν Αμέρικαν στον τελικό της 1ης περιφέρειας της Νέας Υόρκης για το Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων Αμερικής. Μία τεράστια επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «Ελληνες» εκτός από μία ακόμα «κούπα» που σήκωσαν και πρόσθεσαν στο μοναδικής ομορφιάς «μουσείο» τίτλων και αναμνήσεων που έχουν στο ιστορικό κτήριό τους εξασφάλισαν διπλή συμμετοχή: Στο φάιναλ φορ των Ερασιτεχνικών ομάδων Αμερικής στις 19-21 Ιουλίου στο Σαν Αντόνιο και στο επόμενο Κύπελλο Επαγγελματικών ομάδων.

«Αυτό το τρόπαιο το αφιερώνουμε σε όλους τους Ελληνες ομογενείς που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα μας. Σε όλους εκείνους που είναι δίπλα μας τον τελευταίο καιρό και σε όλους τους Ελληνες», τα λόγια του Γιάννη Πασχάλη, ενώ ο αρχηγός Αντώνης Δρίζης το …προχώρησε λέγοντας ότι «το κύπελλο αυτό ανήκει σε όλους όσους είπε ο πρόεδρος, στους Γεωργαντώνη, Μεσσάδο, Μπάρδη, φυσικά στους ποδοσφαιριστές που απέδειξαν σε όλους όσους δεν πίστευαν ότι ο Γκρικ Αμέρικαν υπάρχει και θα υπάρχει και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους είτε είναι Ελληνες είτε όχι, στον Ρίτσαρντ που πρώτος άνοιξε το δρόμο της παραμονής στην ομάδα και σε όσους περιμένουν (μάταια) το τέλος του Γκρικ Αμέρικαν».

Πάντως την κατάκτηση του τροπαίου την χάρηκαν και με το παραπάνω πολλοί άνθρωποι του ομογενειακού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στη Φιλαδέλφεια και έδειξαν ότι το όνομα «Γκρικ Αμέρικαν» τραβάει σαν μαγνήτης από …μίλια μακριά.

Και κυριολεκτούμε αφού κοντά στον Γκρικ Αμέρικαν βρέθηκαν και ο οργανωτής του χορού του συλλόγου και εμπνευστής του Λευκώματος Νίκος Μπάρδης, ο γνωστός «ποδοσφαιράνθρωπος» Πέτρος Λαγωνίκας και μάλιστα με «ενισχύσεις» αρκετούς φιλάθλους από την περιοχή που γνωρίζει αρκετά καλά αλλά και ο πρώην …μαθητής του προπονητή των «Ελλήνων» Ρίτσαρντ Νέταλ, Ντέιβιντ Κέλι. Ο κ. Κέλι που πλέον είναι …δάσκαλος, ήταν μαθητής του κ. Νέταλ στην Αγγλία, ενώ ύστερα από παρότρυνση του δασκάλου συνέχισε τις σπουδές του και έφτασε στο τεχνικό τιμ της πανίσχυρης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αμερική για σεμινάριο και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάει να δει τον Ρίτσαρντ Νετάλ και την ομάδα – φόβητρο (όπως έχουν παραδεχθεί οι πάντες) στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αμερικής τους «Ελληνες» του Γκρικ Αμέρικαν. Ο κ. Κέλι με παντελονάκι από τους «μπέμπηδες» βρήκε την ευκαιρία να δείξει μερικά κόλπα των «κόκκινων διαβόλων». Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν κατάφεραν να τα εφαρμόσουν στους «Ιταλούς» αφού ο Νέταλ τους είχε έτοιμους από πριν. Σίγουρα όμως τα …κόλπα του Κέλι θα βρουν εφαρμογή στο φάιναλ φορ του Σαν Αντόνιο όπου ο Γκρικ Αμέρικαν θα πάει με έναν και μοναδικό στόχο: Την κατάκτηση του τροπαίου, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά αλλά και να πατσίσει την περσινή …χασούρα στο Σικάγο και φυσικά να «χρυσώσει» το χάπι από το χαμένο πρωτάθλημα.

«Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», τα λόγια του κ. Δρίζη, «ο Γκρικ μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα αλλά ήταν ένα ματς. Ολη την χρονιά έπαιξε μπαλάρα, πέτυχε πολλά γκολ, μας έκανε περήφανους και κυρίως γιατί είδαμε πολλούς ανθρώπους μας στο γήπεδο. Πολλοί ήρθαν και μας υποστήριξαν και αυτό είναι το τεράστιο κέρδος για μας».

Αγωνιστικά τώρα και μόνο το τελικό 5-1 τα λέει όλα. Τέσσερα γκολ από τον Χρήστο Μεγαλούδη (και ένα από τον Μπαρέα) που έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους έλεγαν ότι διανύει περίοδο κάμψης, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στον ΜακΒι. Πολύ μεγάλη μπάλα από τον νεαρό που βοήθησε τα μέγιστα τον «Μέγα» να απελευθερώνεται και να φτάνει εύκολα στα γκολ. Χωρίς πολλές φανφάρες οι παίκτες του Νέταλ ήταν πολύ καλά «διαβασμένοι» για τον αντίπαλο και βρίσκονταν πάντα ένα βήμα προ γρήγορα στην μπάλα και στις φάσεις. Μάλιστα αν ήταν λίγο πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πλέον όλοι σκέφτονται τον ημιτελικό της 19ης Ιουλίου στο Σαν Αντόνιο και γι αυτό τον αγώνα θα προετοιμαστούν άπαντες εντός και εκτός της ομάδας του Γκρικ Αμέρικαν. Εντός ο Νέταλ είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει μία πανέτοιμη ομάδα που θα στηριχθεί στις ικανότητες, το ταλέντο, στις δυνατότητες αλλά και στους «αυτοματισμούς» που έχουν σαν σύνολο τα τρία αυτά χρόνια που είναι μαζί από την ημέρα που δημιούργησαν αυτή την ομάδα οι Γεωργαντώνης – Μεσσάδος και κράτησαν ο Πασχάλης και οι αφανείς «εργάτες» του συλλόγου. Εκτός οι «Ελληνες» είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι μόνοι τους αφού αναμένεται να υπάρχει δυναμική ελληνική παρουσία στο Σαν Αντόνιο. Αλλά μέχρι τότε η ομάδα θα είναι με τις δάφνες της επιτυχίας της και της αναμονής για την κατάκτηση της κορυφής της Αμερικής σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

DateEventTime/Results

Recent News