Για μας ο Γκρικ Αμέρικαν είναι πρωταθλητής

DIN_7572

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Για μας ο Γκρικ Αμέρικαν είναι πρωταθλητής. Και δεν το λέω τυχαία. Δεν έχει σημασία αν χάσαμε τον τελικό, αλλά έχει σημασία που τερματίσαμε στο πρωτάθλημα με (σχεδόν) δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Εκεί είναι το πρωτάθλημα κι εκεί Νέταλ, Μεγαλούδης και όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφεραν την ομάδα μας στον τελικό. Εκεί είναι ένα παιχνίδι και παίζει ρόλο η τύχη, η ατυχία, οι τραυματισμοί, η κούραση», είπε μετά το τέλος του τελικού με τον Ατλέτικ Κλαμπ ο πρόεδρος του Γκρικ Αμέρικαν κ. Γιάννης Πασχάλης. Το 1-2 έφερε το Ατλέτικ να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά ο «κανονικός» πρωταθλητής φάνηκε όχι μόνο από τα λόγια του κ. Πασχάλη αλλά και από τις εξέδρες του γηπέδου και τις παρουσίες στον τελικό. Πρώτος και καλύτερος ο διεθνής άσος του νταμπλούχου Ελλάδας Ολυμπιακού, Δημήτρης Σιόβας που μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης, Θοδωρή Μενή, πήγαν να δούν τον αγαπημένο τους Γκρικ Αμέρικαν, μαζί τους και ο πρώην άσος των «Ελλήνων» από το 1979 και κατόπιν σε επαγγελματικές ομάδες και νυν πρώτος προπονητής του Κόσμος Νέας Υόρκης, Τζιοβάνι Σαβαρέζε, ο κορυφαίος τροβαδούρος της Ομογένειας και μία από τις καλύτερες φωνές του Ελληνισμού ο κ. Σεραφείμ Λάζος, το μέλλον του Γκρικ Αμέρικαν ο κ. Νίκος Μπάρδης, παλιοί πρόεδροι του συλλόγου, ο κ. Γιώργος Ηλίου που ετοίμασε και οργάνωσε το μετέπειτα μπάρμπεκιου στη λέσχη του συλλόγου και πολλοί πολλοί άλλοι Ελληνες φίλαθλοι που αγαπούν την πιο ιστορική ομάδα του Ελληνισμού.

«Μπορεί να μην πήραμε τον τίτλο αλλά τι έγινε; Είδαμε κόσμο στις εξέδρες. Φίλαθλοι ήρθαν για την ομάδα μας, παλιοί και νέοι και τους ευχαριστούμε. Ολοι ξέρουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία …πολλά χρόνια στην Νέα Υόρκη, ο Γκρικ Αμέρικαν, οι ‘Ελληνες’. Και αυτό δεν αλλάζει με μία ήττα», είπαν με ένα στόμα ο πρόεδρος κ. Πασχάλης και ο αρχηγός κ. Δρίζης, που έστειλα πολλά «ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και φυσικά συγχαρητήρια σε προπονητές και παίκτες για την πορεία τους».

Με λίγα λόγια ο Γκρικ Αμέρικαν είναι μία οικογένεια και αυτό φάνηκε ακόμα και με την παρουσία του Κιθ που αν και είναι τραυματίας πήγε στο γήπεδο να συμπαρασταθεί στους συμπαίκτες και μάλιστα συμμετείχε στις οδηγίες και εντολές που έδινε ο Νέταλ.

«Αν είχαμε τον Κιθ» ακούστηκε από τις εξέδρες αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίκτες στον Γκρικ απλά μία ομάδα που πήγαινε τρένο έκανε …κοιλιά και έχασε απλά ένα τρόπαιο. Για την ιστορία το γκολ των «Ελλήνων» πέτυχε ο Σάρλα με καταπληκτικό τρόπο και αφού έπαιξε δύο φορές το «1-2» με Καμάτσο και Μεγαλούδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΝΥ Ατλέτικ Κλαμπ έφερε από την Καλιφόρνια τον Γερμανό στράικερ που είχε πέρσι προκειμένου να …βοηθήσει την κατάσταση και την βοήθησε πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του.

DateEventTime/Results

Recent News